Download Brochure

 

Thank you for your interest. Please leave your contact details below if you'd like a Penta Robotics representative to reach out to you and be of further assistance.

 

Name*

Company

Email*

Phone number

 

Click to download:

Times groep neemt robotfabrikant over


Financieel dagblad 3 mei 2018

De Nederlandse robotontwerper Penta Robotics wordt verkocht. De mkb-onderneming uit het Utrechtse Vreeland wordt overgenomen door de veel grotere Times groep in Rhoon.

De Times groep neemt alle aandelen over van de vier aandeelhouders van het techbedrijfje uit Vreeland. Penta Robotics ontwikkelt snelle, wendbare robots die kunnen worden ingezet in logistieke centra. De robots worden onder meer gebruikt bij de verwerking en opslag van bloemen, groenten en fruit. De door Penta Robotics ontwikkelde technieken zijn ontstaan in samenwerking met TU Delft, TU Twente en de universiteit van Montpellier. Het bedrijf verhuist na de aankoop naar Delft. Penta Robotics realiseert een omzet van circa €0,5 mln. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt. Buitenlandse werknemers De nieuwe eigenaar, Times groep, is een logistieke dienstverlener in groenten en fruit, bloemen en opslag. De onderneming zet dagelijks honderden (vaak buitenlandse) werknemers in die de opslag en distributie bij klanten verzorgen. Het bedrijf uit Rhoon zet circa €10 mln om. Opdrachtgevers zijn onder meer Dutch Flower Group en Van Oers United. Ondernemer Arie van den Ende (59) spreekt van een strategische overname door Times groep. ‘Het zal in de nabije toekomst steeds moeilijker worden voor Times om geschikte medewerkers te vinden’, zegt hij. Door de inzet van robots in logistieke centra kan de toenemende druk op de arbeidsmarkt worden verlicht, verwacht hij. Het bedrijf hoopt in de toekomst steeds vaker de hele verwerking en opslag van producten over te kunnen nemen van de opdrachtgever. In de nieuwe opzet treedt Van den Ende toe tot de kring van aandeelhouders van Times. Hij wordt ook directeur van Times, naast de broers Marco en Peter Streefkerk die ook mede-eigenaar zijn van de onderneming.

Trackback from your site.

Leave a comment