Download Brochure

 

Thank you for your interest. Please leave your contact details below if you'd like a Penta Robotics representative to reach out to you and be of further assistance.

 

Name*

Company

Email*

Phone number

 

Click to download:

Times groep neemt Penta Robotics over


2 mei 2018

De Times groep neemt alle aandelen van de Nederlandse robotfabrikant Penta Robotics over. Door deze overname verzekert de Times groep zich van snelle realisatie van robotica oplossingen binnen de voor haar belangrijke processen en markten. Zij verwacht hiermee nog beter in de behoeften van haar klanten te kunnen voorzien.

Penta Robotics heeft in de Veloce een onderscheidende parallelrobot ontwikkeld, die zeer geschikt is voor end of line oplossingen binnen logistieke processen. “Het zal in de nabije toekomst steeds moeilijker worden om geschikte medewerkers te vinden. De logica van deze strategische overname is daarmee verklaard”.

Penta Robotics is in 2012 opgericht en fabriceert op eigen patenten gebaseerde parallelrobots. Deze zijn zeer geschikt voor het automatiseren van logistieke processen. De ontwikkelde technieken zijn ontstaan in samenwerking met TU Delft, TU Twente en de universiteit van Montpellier. Penta verhuist naar Delft waar de roots van haar techniek liggen. Voor Penta biedt deze overname kortere lijnen naar de markt en versnelde groeikansen. De Times bedrijven zijn actief binnen logistieke dienstverlening in AGF, bloemen en warehousing en is gevestigd in Rhoon. Het tevens tot de groep behorende Robo Times legt zich toe op het uitzenden van robots.

Trackback from your site.

Leave a comment